Berber ve kuaförler hizmete başladı

Berber ve kuaförler hizmete başladı

Koronavirüsle mücadele kapsamında 21 Mart’ta kapatılan berberler ve kuaförler bugün itibariyle hizmete başladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir faaliyetleri durdurulan berber, kuaför ve güzellik salonları bugün tekrar hizmet vermeye başladı. Gereken hijyen şartlarının sağlanması, randevu sistemiyle çalışılması ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verilmesi şartıyla açılan işletmelerde,  Kadıköy’de sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklar başladı. Müşterilerin kullanacağı […]

Koronavirüsle mücadele kapsamında 21 Mart’ta kapatılan berberler ve kuaförler bugün itibariyle hizmete başladı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir faaliyetleri durdurulan berber, kuaför ve güzellik salonları bugün tekrar hizmet vermeye başladı.

Gereken hijyen şartlarının sağlanması, randevu sistemiyle çalışılması ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verilmesi şartıyla açılan işletmelerde,  Kadıköy’de sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklar başladı. Müşterilerin kullanacağı koltuklar dezenfekte edildi ve sosyal mesafe kurallarına uygun olacak şekilde yerleştirildi. Bazı işletmeler girişlerine galoş, maske, eldiven ve el dezenfektanı yerleştirilirken, her giren müşterinin de ateşi ölçüldü ve çizelgelere yazıldı. İşletmelerin müşterilere ikramda bulunması yasak olduğu için bazı kuaför ve berberlerde tek kullanımlık su ve içeceklerin bulunduğu servis tezgahları hazırlandı. Müşterilerin beklemesi için olan oturma alanları da şerit çekilerek kapatıldı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren randevusu olan müşteriler kuaförlere, berberlere ve güzellik salonlarına gelmeye başladı.



“ZORLU BİR SÜREÇ GEÇİRDİK”


İlk müşteri olmak için erkenden randevu alan Gamze Erserim, “İlk müşteri olmak, kalabalık basmadan buraya gelebilmek için randevu aldım. Randevuyu birkaç gün önceden arayıp alabildim. Dip boya için geldim. Zorlu bir süreç geçirdik. Eski usullere geri döndük. Bigudi, maşa yapmaya başladık ama kuaförlere gelmek daha başka bir şey. Çünkü bu bizi iyi hissettiren bir şeydi. Şu an burada olmaktan mutluyum. Geldiğim kuaför dükkanı da hijyene çok önem veren biri. Ben de eldivenimi ve maskemi taktım. Dükkana baktım kalabalık mı diye. Değildi, her şey gayet yeterli” dedi.

“15-20 GÜN DOLU”

“Bay – bayan kuaför salonu ve güzellik merkezi” olarak hizmet veren işletmenin sahibi Okan Kara ise   “Misafirlerimizi öncelikle ateş ölçerle karşılıyoruz. Hemen yanında dezenfekte noktamız var. Daha sonra sosyal mesafeyi koruyarak misafirlerimizi ağırlıyoruz. Personellerimiz siperlik, maske, eldiven takarak çalışıyorlar. Tek kullanımlık önlükleri veriyoruz. Günlük takip çizelgemiz var. Burada misafirlerimizin ateşlerini not alıyoruz. Sunum yapmıyoruz, self servis şeklinde tek kullanımlık ürünleri misafirlerimize ikram ediyoruz” dedi.

İşletmenin kuaför bölümüyle ilgilenen Dilara Keserli ise açılma kararının ardından birçok mesaj aldıklarını söyleyerek, “Herkesin beklediği bir tarihti ve bu tarihe kadar da randevular alınmaya başladı. ‘Açıldığınız gün ilk müşteriniz biz olacağız’ diyenlerle karşılaştık. Yaklaşık 40-45 tane böyle mesaj aldık. 15-20 gün şu anda dolu, ekstra bir randevu veremiyoruz” dedi.

“1 AY ÖNCEDEN MÜŞTERİLERİMİZ ARADI”

Bazı müşterilerin randevu alamayınca gönül koyduğunu söyleyen bir berber salonu işletmecisi Efe Coşkun da, “Şimdi her şeye dikkat ediyoruz. Müşterilerimizi artık galoşla içeri alıyoruz. Ateşi ölçülüyor. Maskelerle ve eldivenlerle tıraş yapıyoruz. Arkadaşlarımızın bir kısmı çalışamıyor, sırayla çalışacağız. Bir ay önceden müşterilerimiz arayıp randevu almaya çalışıyordu. Bir kısmı gönül koydu” dedi.

“BERBERLERİN AÇILMASI İYİ OLDU”

Berbere saçlarını kestirmeye gelen Berk Oktay ise, “Ben normalde berbere 2 haftada bir geliyordum. Kapandığı için uzun zamandır gelemiyorum. Açıldığını öğrendiğim zaman hemen mesaj attım. Mutluyum, çünkü uzun saçla duramıyorum. Berberlerin açılması iyi oldu. Gelirken ateşimi ölçtüler, galoşla içeri girdim” dedi. Müge YARIMBATMAN – Kubilay ÖZEV / İSTANBUL, (DHA)

BEYLİKDÜZÜ’NDE BERBERLER, KUAFÖRLER İŞ BAŞI YAPTI

Koronavirüs önlemleri kapalı olan berberler, kuaförler ve güzellik salonları bugün itibariyle ilk müşterilerine hizmet verdi. Beylikdüzü’nde sabah saatlerinde dükkanlarını açan işletme sahipleri gerekli hijyen çalışmalarının ardından maske ve koruyucu eldiven takarak müşterilerini ağırladı. Bazı işletme sahipleri ise kuaför dükkanlarına gelen müşterilerinin kapıda cihazla ateşlerini ölçtü.

HİJYENİK VE DAHA SAKİN ORTAMDA HİZMET VERECEĞİZ

İşletme Sahibi Gökhan Sevim, “Yaklaşık 2 aydır kapalıyız. Yeni açılma sisteminde randevulu sisteme geçtik. Yeni önlemler kapsamında dükkan içerisinde daha az müşteri tutacağız. Aynı anda 4 müşteriye salonda tutabiliyoruz. Onun dışında temizliğe daha çok önem veriyoruz. Daha hijyenik ve daha sakin bir ortamda hizmet vereceğiz. Bizim kendi programımız var misafirlerimize link atıyoruz. Oradan istedikleri gün ve saati seçerek randevu oluşturuyorlar. Sabah saatlerinde bütün salonu dezenfekte edeceğiz” dedi.

‘SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İNDİRİM YAPACAĞIZ ‘

Beylikdüzü’nde kuaför dükkanı işleten Yeşim Köşeli ise şunları söyledi:

“Koronavirüs  ile birlikte daha çok hijyene dikkat ediyoruz . Gerekli tedbirleri ve önlemleri aldık tek kullanımlı ürünleri tercih ediyoruz. Kişiye özel kullanıyoruz. En fazla iki müşteri salonda bulunduruyoruz. Bizim için gerçekten zor bir süreci geride bıraktık. Devletimiz bize çok destek oldu. Koronavirüs ile mücadelede görev yapan ve Beylikdüzü’nde oturan sağlık çalışanlarımıza yüzde 50 indirim ile hizmet vereceğiz onları salonumuza bekliyoruz.”

DÖRT GÖZLE BEKLEDİK

Kuaförlerin bugün iş başı yapmasıyla sabah saatlerinden itibaren kadın müşteriler kuaförlere gitti. Randevu sistemiyle hizmet alan müşterilerden Leyla İskender, “Çok özledik çok bakımsız kaldık seviniyoruz açıldığına çok hijyen oldukları mutluyuz” dedi. İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA) 

BEYOĞLU’NDA BERBER TULUM GİYİP SİPERLİK TAKARAK İLK MÜŞTERİSİNİ ALDI

Koronavirüsle mücadele kapsamında 21 Mart’ta kapatılan berberler ve kuaförler bugün sabah 09.00 itibariyle hizmete başladı. Beyoğlu, Kasımpaşa’da berber dükkanını açan esnaf müşterileri gelmeden iş yerini dezenfekte edip tulum giyerek siperlik taktı. Yaklaşık 1.5 ay sonra ilk müşterisini alan berber hafta boyunca yoğunluk olacağını söyledi. 

Beyoğlu, Kasımpaşa’da berber dükkanını açan Erdinç Doruk müşterileri gelmeden iş yerini dezenfekte edip tulum giyerek siperlik taktı. Yaklaşık 1.5 ay sonra ilk müşterisini alan berber hafta boyunca yoğunluk olacağını söyledi. Yeni çalışma saatlerinden dolayı sabah 09.00 akşam 21.00 saatleri arasında çalışacağını söyleyen Doruk, “Müşterilerimizi mağdur etmemeye çalışacağız” dedi. Ayrıca iş yerini açan berber Erdinç Doruk’un koronavirüsle mücadele kapsamında dükkanında 4 koltuğun olduğunu fakat bir koltuğun boş bırakılarak iki kişi çalışacağını belirtti.  Soner HASIRCIOĞLU/İSTANBUL,(DHA)



BEŞİKTAŞ’TA BERBERLER KEPENKLERİ AÇTI

Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda hizmet veren bir berber dükkanı sabahın erken saatlerinde kepenklerini açarak uzun bir aranın ardından müşterilerini kabul etti. Açılma kararının son derece iyi bulduğunu belirten berber esnafı, “Çok özlemiştim mesleğimizi, yaklaşık 50 gündür kapalı haldeydik. Sıkıntılar yaşamaya başlamıştık. Açılma kararı çok iyi oldu. İnşallah memleketimiz içinde iyi olur. Uzakta oturuyoruz, o yüzden erken gelip müşterilerimizi almaya başladık” ifadelerini kullandı.

Koronavirüsle mücadele kapsamında berberlerde bir koltuğun boş bırakılarak sosyal mesafe kuralına uyulduğu görüldü. Oğuzcan YAZAR/İSTANBUL,(DHA)  

KONYA’DA BERBERLERDE ‘TEDBİRLİ’ MESAİ BAŞLADI

Konya’da, koronavirüs önlemleri kapsamında geçici olarak kapatılan kuaför, berber ve güzellik salonlarında bugün itibarıyla müşterilere hizmet verilmeye başlandı. Tıraş etmeyi özlediğini belirten berber Ali Yıldız, ”51 gündür kapalıydık. Mesleğimizi yapmayı özlemişiz. Bütün hazırlıklarımızı yapıp, iş yerimizi steril hale getirdik. Müşterilerimizden çok fazla talep var” dedi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan kuaför, berber ve güzellik salonları, bugün saat 09.00 itibarıyla müşteri hizmetine yeniden açıldı. Berberlere gelen müşterilerin elleri önce dezenfekte ediliyor. Birer koltuk boşluk bırakılarak, içeri alınan müşteriler, tek kullanımlık malzemelerle tıraş ediliyor. Berberler ise siperlik ve maske takarak, önlemlerini alıyor. İş yeri açılır açılmaz müşterilerini tıraş etmeye başlayan berber Ali Yıldız, “51 gündür kapalıydık. Mesleğimizi yapmayı özlemişiz. Sabah erken saatlerde gelip, tekrar temizliğimizi yaptık. İş yerimize gelen müşterilerimizin ellerine önce dezenfektan döküyoruz ardından müşterimizin oturacağı koltuğu dezenfekte ediyoruz. Daha sonra tek kullanımlık malzemelerle müşterilerimizi tıraş ediyoruz. Hem müşterilerimiz hem de kendi sağlığımız için steril ortam hazırladık. Çok fazla talep var. Sağlıklı ortamda tıraşa devam edeceğiz” diye konuştu. 

Müşterilerden Mustafa Eren ise “İlk çağ insanları gibi olduk. Uzun zamandır tıraş olamıyorduk. Bugün kendimize bakım yapacağız. Ortam steril bir şekilde hazırlanmış. Kendimizi güvende hissediyoruz” dedi.

Hasan Selen de ”Berberlerin açılacağını öğrenince hemen berberimi arayıp randevu aldım. Evde eşime tıraş olmuştum. Şimdi berberime gelip tıraş olacağım. Açıldıkları için çok mutluyum” diye konuştu.

Berber, kuaför ve güzellik salonlarında saat 21.00’e kadar müşterilere hizmet verilecek. Tolga YANIK/KONYA, (DHA)

(Kaynak: DHA)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN