Bakan Soylu’dan Yunanistan’a çağrı

Bakan Soylu’dan Yunanistan’a çağrı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa’ya gitmek için sınırda bekleyen kaçak göçmenlere, Yunan polisi tarafından gösterilen şiddete ilişkin

Türkiye’nin sınır kapılarını açmasının ardından özellikle Yunanistan sınırına akın eden göçmenler Yunan polisinin şiddetiyle karşı karşıya kaldı. Yunan hükümetinin göçmenlere karşı tutumunu yorumlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Yunanistan’ın üzerine düşen, sınırlarına gelmiş insanların sığınma taleplerini değerlendirip, koruma sağlanması gerekenleri koruma altına almaktır” dedi.

“İNSANLIĞA UYGUN DAVRANMAYA DAVET EDİYORUZ”

Bakan Süleyman Soylu, kaçak göçün engellenmesi amacıyla 18 Mart 2016’da AB ile varılan mutabakata bu süre içerisinde bağlı kalındığını belirterek, şunları söyledi “AB ve Yunanistan’ın mutabakatı uygulama ve kaçak göçmenlerin ülkemize iade işlemlerini tamamlamadaki başarısızlıkları sebebiyle yaklaşık 4 yılda ancak 2 bin 94 kaçak göçmen geri alınmış ve amaçlanan caydırıcı etki oluşturulamamıştır. Bu süreçte her fırsatta bizlerin göç alanındaki çalışmalarını eleştiren AB temsilcileri ve yabancı sivil toplum kuruluşlarının, son yaşananlar sonrasında yapmaları gereken Yunanistan sınırına temsilci gönderip göçmenlere yapılan insanlık dışı muameleyi görmeleri ve raporlamalarıdır. İdlib krizinin başlangıcından günümüze kadar çözüm için yaptığımız çağrılara kulak tıkayıp bize daha fazla göçmen almamız yönünde çağrı yapan Birleşmiş Milletler, AB temsilcileri ve yabancı sivil toplum kuruluşlarının aynı çağrıyı Yunan hükümetine yapmamaları samimiyetsizliktir. Yunanistan’ın üzerine düşen, sınırlarına gelmiş insanların sığınma taleplerini göç hukuku açısından değerlendirip, koruma sağlanması gerekenleri koruma altına almaktır. Bu süreçte Yunanistan yetkililerini 1951 Cenevre ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmeleri başta olmak üzere temel hukuki metinlere, en önemlisi de insanlığa uygun davranmaya davet ediyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN