Apple, Windows 10 Yüklemeyi Kolaylaştırdı!

Apple, Windows 10 Yüklemeyi Kolaylaştırdı!

Windows 10’un en son sürümünü Mac’e yüklemek isteyenlerin işi, Apple’ın yeni macOS güncellemesi sayesinde kolaylaştı

Apple, macOS Sierra‘ya yaptığı güncellemeyle işletim sistemine bir düzineden fazla güvenlik onarımı sundu. macOS’u 10.12.5 sürümüne yükselten güncelleme, Mac’e Microsoft’un en son işletim sistemi Windows 10’u yüklemeyi de kolaylaştırdı.

Güncelleme notlarına göre Sierra 10.12.5, “Boot Camp’ı kullanarak Windows 10 Creators Update’i medyadan bağımsız olarak yüklemeye izin veriyor”. Windows 10’a gelen son büyük güncelleme olan Creators Update, geçen ay yayınlanmıştı. macOS’la bütünleşik sunulan Boot Camp, Mac sahiplerinin makinelerine Windows yükleyebilmelerini sağlıyor. Elbette bunun için bir Windows lisansına sahip olmanız gerekiyor.

Windows 10 Creators Update’i yüklemek isteyen Mac kullanıcıları, daha öncesinde dolambaçlı bir yol izliyorlardı. Microsoft’un güncellemeden önce yayınlanan destek belgelerine göre Mac kullanıcılarının önce 2016’da çıkan Windows 10 Anniversary Update’i .iso dosyasından Boot Camp ile yüklemeleri, ardından Boot Camp üzerinden Creators Update’e güncellemeleri gerekiyordu.

Birkaç gün önce yayınlanan güncellemeyle birlikte kullanıcılar, artık bu zahmete katlanmak zorunda değil. Creators Update’i, bir başka deyişle Windows 10 1703’ü artık direkt olarak Boot Camp üzerinden yükleyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN