Antony Blinken: Türkiye ile iş birliğinin sürdürülmesi büyük önem taşımaktadır

Antony Blinken: Türkiye ile iş birliğinin sürdürülmesi büyük önem taşımaktadır

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, art arda Türkiye hakkında sıcak açıklamalar yaptı.

Amerika’nın terör örgütü YPG’ye temsilci göndermesi ve Washington yönetiminin Filistin konusunda aldığı tavır bu Amerika ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden oldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklaması da gerilim bir seviye daha yükseltti.

Erdoğan ise ABD’nin açıklamasına, “Ne diyorlar? Erdoğan bu şekilde konuşmamalı. Ne yapmalı? Alkış mı tutmalı? Biz zulmü gördüğümüz yerde en yüksek eda ile haykıracağız.” ifadeleriyle yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından Amerika’dan art arda açıklamalar geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

DIŞİŞLERİ BAKANI: “TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİNİN SÜRDÜRÜLMESİ ÖNEM TAŞIMAKTADIR”

Blinken, görüşmenin ardından sosyal medya hesabında “Bugün Mevlüt Çavuşoğlu ile tam da zamanında konuşma fırsatı buldum. Ortak öncelikler konusunda NATO Müttefikimiz Türkiye ile iş birliğinin sürdürülmesi büyük önem taşımaktadır. Ayrıca Yunanistan ile yapıcı görüşmelere desteğimizi dile getirdim. Demokrasi ve insan haklarının önemini vurguladım.” İfadelerini kullandı.

DIŞİŞLERİ SÖZCÜSÜ: İŞ BİRLİĞİNİN ÖNEMİ..

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price görüşmeyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada “Bakan Blinken ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye ve Afganistan’daki ortak çıkarlarımız da dahil olmak üzere ABD ile Türkiye arasındaki iş birliğinin önemini görüştü.” dedi

Price ayrıca, Blinken’ın, NATO müttefikleri Türkiye ve Yunanistan arasındaki müzakerelere ABD’nin desteğinin sürdüğünü ilettiğini belirtti.

Kaynak: AA

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN