Almanya’da kiliseler cemaatle ibadete başladı

Almanya’da kiliseler cemaatle ibadete başladı

Almanya’da koronavirüs salgını nedeniyle bir süre önce kapatılan kiliselerin yeniden cemaatle ayinlere açılması kararlaştırıldı. Kiliselerde ibadetler sırasında sosyal mesafe kurallarına dikkat edilecek.

Almanya’da haftalardır kapalı vaziyette bulunan kiliseler, bugün uzun bir süre sonra ilk kez toplu ibadet için cemaate açıldı. Pazar ayini için bir araya gelen cemaat, ibadet sırasında maske taktı, sosyal mesafe kuralına uygun bir düzende oturma düzeni sağlandı.

122 KİŞİLİK AYİN

 

Avrupa’nın en büyük kilisesi, Almanya’nın en çok ziyaret edilen anıtı konumundaki Köln Katedrali’nde kilise dostları için özel ayin düzenlendi. 

 

Normalde günde 20 bin ziyaretçi ağırlayan Ortaçağ’dan kalma, Gotik mimari başyapıtı, muazzam yapıdaki özel ayine çalışanlar, koro üyeleri, şiir okuyucular, rahip yardımcısı çocukların davet edilmesiyle sadece 122 kişi katıldı.

KURALLARA UYULDU

Katılımcılar için sosyal mesafe kuralları özel olarak uygulanırken, oturma düzeni de buna göre ayarlandı. Cemaat, aralarında bir buçuk metre mesafe bulunacak şekilde otururken, tüm fiziksel temaslar yasaklandı.

Maskeli bir şekilde ibadetlerini eden kalabalık, ilahi de söylemedi.

Katılımcılar birbirlerine 1.5 metre mesafede dururken, tüm fiziksel temas yasaklandı, dolayısıyla ayinin bir parçası olan iyi niyet dilemek için el sıkışma bölümü atlandı. Kömünyon alanlar için yere çizgiler çekerek cemaat üyelerinin birbirlerine yaklaşmaları önlendi. 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN