Academic Hospital’da Covid-19 tedavisi gördü, alkışlarla taburcu edildi

Academic Hospital’da Covid-19 tedavisi gördü, alkışlarla taburcu edildi

Üsküdar Academic Hospital’da Covid-19 hastalığı nedeniyle tedavi altına alınan 75 yaşındaki Mevlüdi Kanberoğlu, 14 gün sonra sağlığına kavuşarak alkışlarla hastaneden taburcu edildi. Üsküdar Academic Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, Covid-19 virüsü ile ilgili güncel veriler ışığında, Sağlık Bakanlığı tedavi protokollerinin titizlikle yerine getirilmesinin, hastane içi alınan üst düzey önlemlerin, sağlık personelimizin […]

Üsküdar Academic Hospital’da Covid-19 hastalığı nedeniyle tedavi altına alınan 75 yaşındaki Mevlüdi Kanberoğlu, 14 gün sonra sağlığına kavuşarak alkışlarla hastaneden taburcu edildi.

Üsküdar Academic Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, Covid-19 virüsü ile ilgili güncel veriler ışığında, Sağlık Bakanlığı tedavi protokollerinin titizlikle yerine getirilmesinin, hastane içi alınan üst düzey önlemlerin, sağlık personelimizin son derece özenli ve cesaretle virüse karşı dimdik ayakta durmalarının bu mücadelenin en önemli aşamaları olduğu belirtti.

Kavak, “Hastamızın kızı da Covid-19 virüsüne yakalanmış ve hastanemizde tedavi görerek sağlığına kavuşmuştu. Savaşma sırası bu kez anne Kanberoğlu’ndaydı” dedi.

Mevlüde Kanberoğlu’nun  hikayesi:

“27 Mart’ta, uzun süredir  mide bağırsak şikayetleri ile hastanemize başvuran Mevlüde Kanberoğlu, ilk teşhisin ardından ateşinin 38 derece olması üzerine Covid-19 şüphesiyle derhal izolasyon odasına nakledilmiştir. Hastane olarak aldığımız yoğun tedbirler çerçevesinde hastamıza kan tetkikleri, antijen testi (PCR) yapıldı, akciğer BT’si çekildi. Çekilen akciğer BT’si zatüre ile uyumlu bulundu. Hasta Covid-19 ön tanısıyla, her ne kadar pandemi hastanesi olmasak da bu hastalarımızı için ayrı bir binada ve ayrı bir katta, tamamen izole bir alanda oluşturduğumuz servise yatışı yapıldı. Hastamıza, Bilim Kurulunun yayınlamış olduğu protokol doğrultusunda tedavisine  başlandı.

Hasta uygulanan tedaviye güzel cevap verdi. Ateş kontrolünün ardından genel durum düzeldi; muayene ve  laboratuvar bulguları da normale dönmeye başladı. Oksijen satürasyonu istenilen düzeye geldi. İki kez pozitif gelen antijen testi (PCR), 3. testte negatif geldi. Yaptığımız antikor testinde hastanın bağışıklık kazandığını da tespit ettik.

Türkiye’de ilk defa özel bir hastane (pandemi hastanesi olmasak da) Corona-19 tespiti konulan anne Mevlüde Kanberoğlu ve kızını  iyileştirip taburcu ediyor. Üstelik hastamız Mevlüde Kanberoğlu  risk taşıyan yaş gurubunun çok çok üstünde ve 75 yaşında.

Sonuç olarak; hastamız, 75 yaşında ve  altta yatan kronik hastalıklarına rağmen bu virüsü yenmeyi başarmış ve hastalığa karşı bağışıklık kazanmıştır. Bugün, yani yatışının 14. günü, şifa ve sağlık personellerimizin alkışları ile duygu dolu anlar yaşanarak hastamız   hastanemizden taburcu edilmiştir. Başta emeği, özverisi ve cesaretlerinden ötürü tüm sağlık çalışanlarımıza tekrardan teşekkür ediyoruz. Bu savaşı birlikte kazanacağız.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN