15 Temmuz’un yıl dönümünde Ömer Halisdemir’in kabri ziyaretçilerle dolup taştı

15 Temmuz’un yıl dönümünde Ömer Halisdemir’in kabri ziyaretçilerle dolup taştı

Ankara’da, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda, 15 Temmuz 2016’da darbeci general Semih Terzi’yi öldürüp, kendisi de şehit edilen, darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir’in Niğde’nin Bor ilçesindeki kabri, ziyaretçi akınına uğruyor.

Darbe girişiminin 5’inci yıl dönümünde şehit Ömer Halisdemir’in Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindeki mezarına sabah saatlerinden itibaren ziyaretçiler gelmeye başladı.

Ülkenin birçok kentinden gelen ziyaretçiler, Şehit Halisdemir’in mezarı başında dua okuyor.

Konya’dan geldiğini ve 4 yaşındaki oğlunun ismini Ömer Halis koyduğunu anlatan Taner Güler, Ömer Halisdemir’e minnettar olduklarını belirterek, “Duygularımız kelimelerle anlatılmaz. Oğlum, darbe girişiminden 1 yıl sonra doğdu. Adını da Ömer Halis koydum” dedi. Mezarın başında dua edenler, toprağa su da döküp helallik istedi.

11 ŞEHİDİN KABRİNDEKİ TOPRAK, HALİSDEMİR’İN MEZARINA DÖKÜLDÜ

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in Niğde’nin Bor ilçesindeki kabrini ziyaret eden Çankırı 18 Vites Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü üyesi 11 sporcu, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında  şehit olan ve Çankırı’da defnedilen 11 şehidin kabirlerinden alınan toprağı yanlarında getirerek, şehit Halisdemir’in mezarına döktü. Kulübün Başkanı Engin Çimen, 453 kilometrelik yolu bisikletle geldiklerini ve yolculuklarının 4 gün sürdüğünü söyledi. Tüm şehitler için dua ettiklerini kaydeden Çimen, şehit Halisdemir’in kabrini ziyaret etmekten mutluluk duyduklarını belirtti. 

Kaynak: DHA

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN