128 milyar dolar yalanını grafiklerle çürüttü: Rezerv kaybı yok

128 milyar dolar yalanını grafiklerle çürüttü: Rezerv kaybı yok

Son dakika haberleri: Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, aralarında Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu’nun da bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “128 milyar dolar nerede?” şeklinde yürüttüğü kirli propogandaya değinen Şahap Kavcıoğlu, “128 milyar dolar gibi bir rakamı telaffuz edip, bu kadar insanı zan altında bırakmak hayret verici. Bu bir algı operasyonudur. Rezerv kaybı yok.” dedi. Öte yandan, Türkiye’nin döviz ve altın rezervini açıklayan Kavcıoğlu, Berat Albayrak’ın altın konusundaki büyük başarısını da konuşmasında ifade etti. İşte detaylar…

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, A Haber özel yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası rezervlerinde gerçek ne? 128 milyar dolar çarpıtması neden yapıldı? Rezervler ne zaman, ne için kullanıldı? Merkez Bankası’nın bundan sonra faiz politikası ne olacak? Enflasyon ile nasıl mücadele edilecek? Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, akıllardaki tüm sorulara A Haber canlı yayınında yanıt verdi. İşte son dakika haberinin ayrıntıları.

Şahap Kavcıoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar:

MUHALEFETİN “128 MİLYAR DOLAR NEREDE?” İDDİASI

Öncelikle bugün çok özel bir gün. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Gazi Mustafa Kemal Tatürk ve şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Onların kurduğu bu aziz vatanda yaşamanın mutluluğunu yaşıyor.

TCMB kurulurken, Atatürk, milli egemenliğin finansal egemenlikten geçtiğini belirterek 1930’da Merkez Bankası kuruluyor. Bu kadar zor şartlarda kurulan Merkez Bankası ile ilgili konuşulduğunda biraz daha özen gösterilmesi gerekiyor. Türkiye’nin en guzide kurumlarının başında geliyor.

Geriye doğru baktığımızda bu tartışmalar daha bir anlam kazanıyor. Rezerv konusu tartışırken o günkü şartlara bakmamız gerekiyor. 2020’ye girdiğimizde doğrudan ve portföy yatırımlarının azaldığını görüyoruz. Türkiye’nin de buradan aldığı payın azaldfığını görüyoruz. IMF’nin az gelişmiş ülkelere 110 milyar dolar yardımı söz konusu. (Kaynak: Sabah)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN